sobota, 28 stycznia 2017

Łazanki z kapustą i pieczarkami.

                              Łazanki


Składniki:
-25 dk makaronu (typu łazanki)
- 1 szt kapusta (średnia wielkość)
- 50 dk pieczarek
- 2 szt cebuli
- przyprawy: sól, pieprz,
-  0,5 kostki margaryny (można użyć innego tłuszczu)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego


Wykonanie:
Kapustę kroimy i gotujemy osolonej wodzie z odrobiną kwasku cytrynowego.
Po ugotowaniu odcedzamy, cebulę kroimy w drobną
kostkę i smażymy.Pieczarki kroimy i również przysmażamy.
Następnie wszystkie składniki mieszamy doprawiamy przyprawami do smaku.
Robiąc łazanki tak jak, podałam w składnikach dodaję przecier pomidorowy.
Łazanki mają bardziej zdecydowany smak.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz