niedziela, 6 listopada 2016

Zupa pomidorowa kluseczkami.

                       Zupa pomidorowa z kluseczkami lanymi.
Składniki:
- 30 dkg wołowiny z kością (lub 2 kostki rosołowe)
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- przyprawy pieprz, sól
- 300 mil przecieru pomidorowego (swojski) lub 2łyżki
koncentratu pomidorowego
-2,5 litra wody
-2 jajka
-2 łyżki mąki pszennej

               Wykonanie:
Wołowinę z warzywami  gotujemy do miękkości
Wyjmujemy wołowinę i warzywa i dodajemy przecier pomidorowy.
Jajka roztrzepujemy z mąką i odrobiną soli i wlewamy na gotującą
się zupą, gotujemy około3 minut.
Zupę podajemy czystą, ale jeżeli ktoś lubi może dodać śmietany.
(Już na talerzu)                                            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz