wtorek, 24 maja 2016

Kapusta z pomidorami

                           Kapusta młoda zasmażana.

       






Składniki:
-2 główki kapusty
-2 marchewki
-0,5 kostki margaryny
-2 cebule
-1 szt. pomidorów w puszce
- 2 pomidory
-przyprawy:
sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej w proszku.
(Do smaku dodajemy odrobinę  kwasku, ale nie koniecznie.)
      
                             Wykonanie:
Kapustę kroimy, następnie zalewamy wrzątkiem po 15 minutach odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę,marchewkę ścieramy na tarce, pomidory obieramy ze skórki.
Wszystko smażymy na  margarynie( można użyć innego tłuszczu.)
Następnie  dodajemy do kapusty i na  małym ogniu przysmażamy.
Kapustę możemy zagęścić dodając 2łyżki śmietany z 1 łyżką mąki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz