z ziemniakami, ryżem lub z makaronem.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka (podwójna)
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów w zalewie
- 3 łyżki oleju
- 30 dk pieczarek
- 3 łyżki śmietany 30%
- 1 łyżka mąki pszennej
- przyprawy sól,pieprz, papryka słodka,ziele angielskie,liść laurowy
Wykonanie:
Pierś z kurczaka dzielimy na kawałki,przyprawiamy pieprzem i solą.
Następnie smażymy z po 3minuty z obu stron,dodajemy czosnek i pokrojone
w plasterki pieczarki,wszystko dusimy około20 minut, dodając puszkę pomidorów
i przyprawy.
Śmietanę roztrzepujemy z mąką dodając wody, lub sosu z naszych bitek.
Śmietanę dodajemy do bitek i jeszcze chwilę gotujemy.(3-4 minuty)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz