niedziela, 25 lutego 2018

Zupa fasolowa z makaronem.

Zupa z boczkiem i makaronem jest pożywna i smaczna.
Smakuje wyśmienicie z podsmażonym boczkiem ,cebulką i czosnkiem.


Składniki:
  • 20 dkg fasoli ( lub 1puszka fasoli w zalewie.)
  • 1szt marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 szt cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szt papryka czerwona
  • 20 dk boczku
  • 10 dk makaronu( dowolny,według własnego uznania.)
  • 3 średnie ziemniaki
  • 3 litry wywaru
  • przyprawy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz mielony,majeranek
    Wykonanie:
Warzywa, ziemniaki kroimy w kostkę i zalewamy wywarem i gotujemy.
Boczek, cebulę,paprykę kroimy w kostkę i przysmażamy dodając czosnek przepuszczony
przez praskę.
Następnie dodajemy do wywaru i warzyw,przyprawiamy przyprawami,zasypujemy
makaronem i gotujemy do miękkości makaronu .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz