Składniki:
- podwójną pierś z kurczaka
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- 2 papryki zielone
- 4 szt cebuli
- 3 szt marchewki
- 4 szt pomidorów
- 30 dk pieczarek
- przyprawy:sól, pieprz,papryka słodka
- tłuszcz (smażę na oleju rzepakowym)
Wykonanie:
Mięso,papryki, marchewkę kroimy w paski.Resztę składników kroimy w kostkę.
Smażymy cebulę, dodajemy pierś z kurczaka, następnie dodajemy marchewkę podlewamy
bulionem.Dodajemy papryki, pieczarki oraz pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki.
Wszystko razem dusimy na małym ogniu. Do potrawki można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Robię podobnie tylko z kiełbasą i boczkiem .Pozdrawiam Kasia z Dąbka .:-)
OdpowiedzUsuńRównież serdecznie pozdrawiam.
Usuń