poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Leczo warzywne.

                         Składniki:
   
- podwójną pierś z kurczaka
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- 2 papryki zielone
- 4 szt cebuli
- 3 szt marchewki
- 4 szt pomidorów
- 30 dk pieczarek
- przyprawy:sól, pieprz,papryka słodka
- tłuszcz (smażę na oleju rzepakowym)


            Wykonanie:  
Mięso,papryki, marchewkę kroimy w paski.Resztę składników  kroimy w kostkę.
Smażymy cebulę, dodajemy  pierś z kurczaka, następnie dodajemy marchewkę podlewamy 
bulionem.Dodajemy papryki, pieczarki oraz pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki.
Wszystko razem dusimy na małym ogniu.  Do potrawki można  dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
   

2 komentarze:

  1. Robię podobnie tylko z kiełbasą i boczkiem .Pozdrawiam Kasia z Dąbka .:-)

    OdpowiedzUsuń