Sładniki:
- 1 opakowanie biszkoptów
- 3 żółtka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 kostka masła
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki kakao
- 2 opakowania galaretki
- 1 puszka brzoskwiń (lub owoce sezonowe)
Mąki cukier oraz żółtka zalać szklanką mleka i dobrze roztrzepać.
Resztę mleka zagotować wlewamy roztrzepane składniki i gotujemy,
10 minut i studzimy.
Masło ucieramy na "puch" dodając po łyżce zimnej masy budyniowej.
W tortownicy wyłożyć warstwę biszkoptów na biszkopty wykładamy masę
następnie w masę wbijamy pozostałe biszkopty i układamy brzoskwinie.
Zalewamy tężejącymi galaretkami.
Odstawiamy do schłodzenia na około 1 godzinę.
SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz