czwartek, 20 sierpnia 2015

Torcik Letni

  Smaczne i lekkie ciasto bez pieczenia.

Sładniki:
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 kostka masła
  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 2 opakowania galaretki 
  • 1 puszka brzoskwiń (lub owoce sezonowe)
Wykonanie:
Mąki cukier oraz żółtka zalać szklanką mleka i dobrze roztrzepać.
Resztę mleka zagotować  wlewamy roztrzepane składniki i gotujemy,
10 minut i studzimy.
Masło ucieramy na "puch" dodając po łyżce zimnej masy budyniowej.
W tortownicy wyłożyć warstwę biszkoptów na biszkopty wykładamy masę
następnie w masę wbijamy pozostałe biszkopty i układamy brzoskwinie.
Zalewamy tężejącymi galaretkami.
Odstawiamy do schłodzenia na około 1 godzinę.
                  SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz