Składniki:
- 1 szt kapusty młodej(średniej wielkości)
- 2 szt marchewki
- 1 szt pietruszki
- 2 szt cebuli
- 2 litry bulionu
- 4 szt ziemniaków
- 2 łyżki masła
- przyprawy:sól, pieprz
- 3 szt pomidorów (lub puszka pomidorów w zalewie)
- 3 łyżki śmietany18%
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy,marchew, pietruszkę po obraniu szatkujemy na drobnych
oczkach,cebule kroimy w w kostkę.
Na maśle smażymy cebulę i marchew z pietruszką,dodajemy obrane pomidory
ze skórki,dodajemy przyprawy.
Do wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę i gotujemy
około 20 minut, dodajemy przysmażone warzywa i gotujemy jeszcze 15 minut.
Do kapuśniaczku dodajemy pokrojony koperek i 3 łyżki roztrzepanej śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz